Hundratals personer letade efter Loch Ness-sjöodjuret i Skottland

Text: Text: Petri Kiuttu, källa STT
Foto: Bild: Lehtikuva/AFP/Andy Buchanan
Artikel publicerad: 01.09.2023

Hundratals människor samlades förra veckoslutet vid sjön Loch Ness i Skottland. De letade efter ett berömt sjöodjur som en del människor tror att bor i sjön.

Förra veckoslutet var många mänskor i Skottland och letade efter ett sjöodjur i en sjö. Man ville hitta det så kallade Loch Ness-odjuret, som kallas för Nessie.

Många mänskor deltog i letandet. En del hade kommit resande till Skottland från andra länder för att leta efter Nessie. Man använde bland annat bland annat drönare och ekolod för att leta efter odjuret. Mänskor har letat efter Loch Ness-odjuret flera gånger. Förra gången som riktigt många var med och letade var år 1972.

Monstret som bor i sjön Loch Ness nämns i texter från medeltiden. I de berättelserna skrivs det om ett odjur som bor i sjön Loch Ness. Odjuret nämns första gången i en text från år 565. Det var en irländsk munk som skrev i sin självbiografi om ett monster som hade anfallit en simmare.

Forskare, besökare och människor som bor nära sjön Loch Ness har länge grälat om ifall det finns ett sjöodjur eller inte. En internationell forskningsgrupp sade år 2018 att det inte verkar bo några stora djur i sjön.

Sjön Loch Ness lockar till sig många turister varje år. Skottland tjänar flera miljoner pund varje år på turisterna som kommer resande för att de är nyfikna på sjöodjuret.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)