Italien minskar på reglerna

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 28.04.2020

Italien börjar minska på de regler som använts på grund av coronaviruset. Det berättade Italiens premiärminister Giuseppe Conte på söndagen.

Italienarna får snart besöka släktingar och gå till parkerna. Det blir tillåtet den 4 maj, alltså efter Första maj. Samtidigt kommer fabriker och byggarbetsplatser att öppnas igen i Italien.

Butiker, museer och bibliotek öppnar efter mitten av maj. På arbetsplatserna kommer reglerna att vara stränga för att hindra coronaviruset från att smitta. Bara viktiga resor mellan italienska städer är tillåtna.

Restauranger och barer öppnar i början av juni i Italien.

Fotbollsklubbarna börjar träna i mitten av maj. Men ännu är det oklart när den italienska fotbollsserien Serie A börjar. Klubbarna vill avsluta serien före sommarlovet.

Italien är det land i Europa som haft jobbigast med coronaviruset. I Italien har 26 000 människor dött av coronavirussjukdomar. Minst 200.000 italienare har smittats av coronaviruset.

Nu tror de italienska myndigheterna att tillräckligt många haft sjukdomen och att den inte sprids lika snabbt mera. Italiens premiärminister Giuseppe Conte säger att människor fortfarande måste hålla avstånd till varandra.

”Om du älskar Italien, håll dig på avstånd,” sade Conte.

Källor: STT, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)