Kriget i Jemen är den värsta humanitära krisen i världen just nu. Humanitär kris betyder att människorna bland annat saknar hem och mat. I Jemen har mer än 4 miljoner människor förlorat sina hem och mer än 20 miljoner människor behöver snabbt hjälp.
Jemen är ett litet, fattigt land på Arabiska halvön. I Jemen pågår ett inbördeskrig. Det betyder att olika grupper slåss om makten i Jemen.
Kriget i Jemen började för 7 år sedan. Houthi-rörelsen är en grupp rebeller som slåss mot myndigheterna och president Abd Rabbu Mansur Hadi. Jemens myndigheter har stöd av bland annat grannlandet Saudiarabien medan Houthi-rörelsen får stöd av Iran.
Svårast är kriget för den civila befolkningen, alltså för kvinnor, barn och äldre personer. Det finns inte tillräckligt mat och mediciner i Jemen och många människor lider.
FN:s direktör säger att kriget måste ta slut
Många länder är upprörda och oroliga över situationen i Jemen.
– Vi måste stoppa kriget, och få ett slut på den här onda cirkeln där saker trappas upp en efter en, säger FN:s generalsekreterare António Guterres.
Sveriges utrikesminister Ann Linde håller med:
– Jag håller med FN:s generalsekreterares uppmaning till alla parter att genast sluta slåss. Våldet måste upphöra och FN ska leda fredssamtal.
Internationella hjälporganisationer försöker hjälpa den civila befolkningen. Bland annat Röda Korset och Läkare utan gränser jobbar i Jemen för att hjälpa skadade och hungrande människor.