Kate och William är populärare än drottningen

Text: källa Metro
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 12.08.2014

Prins William är den populäraste kungliga personen i Storbritannien. Också hans fru Catherine, alltså Kate, är mycket populär bland folket.

Kate och William blev ännu populärare efter att deras första barn, prinsen George föddes för ett år sedan. Många tror att Williams popularitet kan leda till att han blir Englands nästa kung. I så fall betyder det att Williams pappas prins Charles inte ärver kronan efter sin mor, drottning Elisabeth, och att han aldrig får bestiga tronen.

Att William och Kate är populära blev klart redan för ett år sedan när paret väntade sitt första barn. Medierna följde noga paret, men på ett positivt sätt. Senast har de kungliga i Storbritannien behandlats så positivt på 1980-talet när prins Charles och prinsessan Diana, som är Williams mor, gifte sig. Prins William är populärare än sin farmor, drottning Elisabeth. William är också klart populärare än sin far, prins Charles.

Det är tidningen The Independent on Sunday som har undersökt de kungligas popularitet. Över 2 000 britter deltog i undersökningen. Resultatet visar att den kungliga familjen i Storbritannien fortfarande är populärare än alla politiker i landet. Den populäraste politikern i Storbritannien är premiärminister David Cameron.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)