Många länder stänger sina gränser

Text: Betty Marschan
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 31.03.2020

Coronaviruset har minskat i Kina. Men det kommer smittade människor till Kina från andra länder. Därför har Kina stängt sina gränser. Kina förbjuder nästan alla resor från andra länder. Många andra länder gör på samma sätt som Kina.

Många länder har nu stängt sina gränser. Det gör att coronaviruset inte sprids med människor från land till land. På det sättet vill man bromsa viruset. Bland annat Australien, Nya Zealand, Ghana, Kenya, Argentina och Ryssland stoppar folk vid gränsen. Länderna tar inte emot utlänningar på flera veckor. Nästan alla Europas länder är lika stränga. Finlands gränser är också stängda. Bara viktiga varor och arbetsresor tillåts.

 

Coronaviruset hittades i slutet av förra året i Hubei-provinsen i Kina. Därifrån spreds viruset vidare ut i världen. Nu är Kinas situation mycket bättre. Coronaviruset har minskat i Kina. Men i stället har viruset spritt sig till resten av världen.

 

I Spanien och Italien har många blivit sjuka av coronaviruset. I USA finns det mest smittade i hela världen. Där har mer än 170 000 människor smittats av coronaviruset. Det är mera än någon annanstans.

Källor: STT, YLE, ABC News, BBC

2 svar på ”Många länder stänger sina gränser”

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)