Nordkorea skrämmer grannarna

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 26.04.2017

Relationerna mellan Nordkorea och USA har blivit sämre och är nu mycket dåliga. Också Sydkorea och Japan är rädda för Nordkorea och landets missiler.

Nordkorea har de senaste veckorna hotat och sagt att landet kan skjuta missiler till Sydkorea, Japan och ända till USA.

– Nordkorea är det farligaste hotet mot freden och säkerheten i Asien och i Stillahavsområdet, sade USA:s  vicepresident Mike Pence. Han var på besök i området förra veckan. Egna missiler och kärnvapen

Nordkorea försöker utveckla egna missiler och kärnvapen. Den senaste provskjutningen lyckades ändå inte. Missilen exploderade innan den hade hunnit upp i luften. Nordkorea vill försöka skaffa sådana vapen att till exempel USA inte vågar anfalla landet.

USA:s president Donald Trump sade för sin del att man inte kan godkänna Nordkoreas följande kärnvapentest. Därför kan USA kanske anfalla Nordkorea.

Kina och Ryssland hoppas att läget ska lugna sig. Kina är det enda landet som stöder Nordkorea. Kina har lovat lugna ner Nordkorea och försöka hejda landet från att skaffa kärnvapen.

Nordkorea är en kommunistisk diktatur. Landet leds av Kim Jong-Un. Det var Kim Jong-Uns farfar Kim Il-Sung som grundade Nordkorea.

Kim Il-Sung dyrkas som en gud i Nordkorea. Nordkorea blev extra hotfullt i mitten av april när landet firade Kim Il-Sungs födelsedag.

Källa FNB

1 svar på ”Nordkorea skrämmer grannarna”

  1. Det var mycket intressant eftersom den berätta med Nordkorea och USA
    Och alla är medvetna om vad som kommer att hända i Nordkorea.

    Svara

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)