Prinsessan Catherine har cancer

Text: Petri Kiuttu, källor STT
Foto: Lehtikuva /AFP
Artikel publicerad: 25.03.2024

Catherine, prinsessa av Wales, är sjuk i cancer. Catherine berättade om sin sjukdom på sociala medier på fredag förra veckan.

Catherine berättade om sjukdomen med ett videomeddelande på sociala medier. Hon bad om förståelse, tid och ro.

Prinsessan Catherine var på sjukhus i början av året. På sjukhuset opererade man i hennes mage. När läkarna undersökte Catherine efter operationen märkte de att hon har cancer. Catherine säger i videomeddelandet att hon blev chockad när hon fick veta om sjukdomen.

Prinsessan får nu medicin mot cancern, så kallad cellgiftbehandling. I meddelandet sade hon att hon mår bra. Man tror att prinsessan ska bli frisk igen.

Catherine säger att det har varit svårt att berätta om sjukdomen. Hon har velat berätta och förklara på ett sådant sätt att hennes barn inte blir rädda.

– Familjen behöver nu tid och ro och få vara i fred, säger Catherine i videomeddelandet.

Prinsessan Catherine är 42 år gammal. Innan hon gifte sig hette hon Kate Middleton. Hon är en av de populäraste personerna i den brittiska kungafamiljen.

Catherine gifte sig med prins William 2011. Paret har tre barn, George, Charlotte och Louis. William är kronprins och ska bli kung efter sin far kung Charles.

Den brittiska kungafamiljen har fått flera tråkiga nyheter i år. Också kung Charles har cancer. Det brittiska hovet berättade om kungens sjukdom i början av februari. Kung Charles är 75 år gammal.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)