Sanna Marin blev hedersdoktor vid New York University

Text: Petri Kiuttu, källa HS
Foto: Lehtikuva / AFP / Timothy A. Clary
Artikel publicerad: 22.05.2023

Sanna Marin vigdes till hedersdoktor vid det ett amerikanskt universitet på onsdag förra veckan. Marin fick hålla tal för tiotals tusen personer på arenan Yankee Stadium.

I förra veckan vigdes Sanna Marin till hedersdoktor vid universitetet New York University. Universitetet valde också Marin till att hålla festtalet till studenterna.

Hela 30 000 personer var på plats på arenan Yankee Stadium. Det här är den arena där baseball-klubben New York Yankees spelar sina hemmamatcher.

I sitt tal uppmuntrade Sanna Marin de amerikanska studenterna. Marin talade också om jämlikhet, demokrati och om kriget i Ukraina.

Det amerikanska universitetet belönade Sanna Marin för att hon snabbt har blivit en av den unga generationens ledare i Europa. Marin har talat om kriget i Ukraina och Ryssland på ett sätt som är lätt att förstå. Marin har också försvarat Nato. I sin motivering berömde universitetet också Marin för hur hon hade lett landet under coronapandemin.

Genom att välja en person till hedersdoktor visar ett universitet stor uppskattning för en person. Det är möjligt att viga en person till hedersdoktor fastän personen inte har akademisk utbildning. Sanna Marin är magister i förvaltningskunskap.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)