Staden Las Vegas sörjer

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 03.10.2017

Det är stor sorg i staden Las Vegas i USA. 59 människor sköts ihjäl och över 500 skadades i en masskjutning på måndag morgon finsk tid.

Det var söndag kväll i Las Vegas i USA. Tusentals människor var samlade till en countrykonsert utomhus.  Plötsligt började en man skjuta mot människorna som lyssnade. Mannen fanns på 32 våningen i ett hotell och sköt genom hotellfönstret som han hade krossat. Skjutningen pågick i över tio minuter.

När polisen kom till hotellrummet hittade de mannen död. Han hade tydligen tagit livet av sig. Det fanns många vapen i hotellrummet.

Skytten var en 64-årig amerikan. Man vet inte varför han började skjuta människor.

Terrorgruppen IS har sagt att mannen hade blivit muslim och att han utförde attacken för IS. Amerikansk polis tror inte det här stämmer.

Mannen var en pensionär som hade gott om pengar. Han gillade golf, tennis och vapen. Polisen hittade många vapen också i mannens hem.

Nu talas det om att vapenlagarna borde bli strängare i USA. Det är mycket lätt att köpa vapen där och människor har rätt att bära vapen på många ställen.

Det sker många dödsskjutningar i USA. I år har redan 300 personer skjutits ihjäl i masskjutningar i USA. Masskjutningen i Las Vegas var ändå den värsta masskjutningen någonsin i landet.

Källa: FNB, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)