Trängsel och köer på flygplatserna

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 13.06.2022

Nu ökar flygtrafiken igen i hela världen. Många människor vill resa när coronapandemin börjar vara förbi.

På många flygplatser är det brist på personal. Under coronatiden förlorade många arbetstagare sina arbeten. När det inte fanns arbete var det många som sade upp sig och började jobba i någon annan bransch.

Nu är det svårt att hitta tillräckligt många människor som vill jobba på flygplatsen. Det här leder till långa köer och förseningar.

Det har varit mycket förseningar på många flygplatser. Förra veckoslutet måste resenärerna köa i mer än en timme på flygplatsen Helsingfors-Vanda för att komma igenom säkerhetskontrollen. Det var för få människor som jobbade där.

Det var ovanligt livligt på Finlands största flygplats, Helsingfors-Vanda förra veckoslutet. Det berodde på att skolornas sommarlov började för en vecka sedan. På måndagen var det inte längre lika långa köer på flygplatsen.

På flygplatserna i Europa har det varit mest trängsel och långa köer på Arlanda i Stockholm och i Dublin i Irland. Där har resenärerna tvingats vänta i flera timmar. Det har lett till att många har försenat sig och missat sina flyg. Båda de här flygplatserna skulle behöva flera hundra arbetstagare till.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)