Trump blev frisk från coronaviruset

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 13.10.2020

USA:s president Donald Trump smittades av coronaviruset i början av oktober. Men Trump blev snabbt frisk. Han fortsätter sin valkampanj den här veckan.

Trump var tre dagar på sjukhus på grund av coronaviruset. På sjukhuset fick han många mediciner. Medicinerna hjälpte honom att må bättre. Efter sjukhuset var Trump i karantän i Vita huset. Vita huset är den amerikanska presidentens tjänstebostad. Där jobbar och bor presidenten. På veckoslutet sade Trumps läkare att karantäntiden är slut. Nu är Trump inte längre i karantän.

Det är oklart var Trump smittades av coronaviruset. Trump tycker inte att coronaviruset är så farligt. Han har uppträtt flera gånger utan munskydd. Experter i USA rekommenderar också munskydd. Många Trump-medhjälpare har också smittats av coronaviruset.

Trumps sjukdom avbröt hans valkampanj. Presidentval hålls i USA den 3 november. En annan kandidat i valet är Joe Biden. Biden är demokrat.  Kandidaterna skulle mötas för diskussion den här veckan. Men på grund av coronaviruset blir det ingen diskussion.

Gallupar visar att Biden är mycket mera populär än Trump som USA:s nästa president. Men det finns ännu en chans att Trump vinner. Han vann för fyra år sedan, fast galluparna trodde att han skulle förlora.

Källa: STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)