Trump vill utvisa papperslösa

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 15.11.2016

Donald Trumps valkampanj var full av hårda ord och löften. Nu pågår diskussionerna om vilka löften Trump förverkligar när han blir USA:s president.

Under valkampanjen sade Trump bland annat att han ska utvisa alla illegala invandrare från USA. Han sade också att han skall låga bygga en mur vid gränsen mot Mexiko. Och han sade att Hillary Clinton är kriminell och borde sättas i fängelse.

Nu när valet är över och det är klart att Donald Trump är USA:s nästa president talar han lite lugnare om saker.

Trump vill ändå fortfarande bygga en mur mot Mexiko så att inte invandrare ska kunna komma över gränsen. Fast Trump säger nu att det kanske inte blir en mur hela vägen, utan bara ett stängsel.

Trump talar inte heller längre om att utvisa alla papperslösa invandrare från USA. Men han vill fortfarande utvisa papperslösa invandrare som har gjort sig skyldiga till brott. Han säger att det kan  gälla upp till tre miljoner människor.

Trump vill inte längre sätta Hillary Clinton i fängelse. Han säger att hon visserligen har gjort olagliga saker, men att Hillary och Bill Clinton är goda människor som han inte vill skada.

Donald Trump blir USA:s nästa president den 20 januari 2017.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)