Turkiet varnar Ryssland

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 02.03.2016

Relationerna mellan Turkiet och Ryssland har blivit så dåliga att det nästan liknar krig. Länderna är nu oense också om Syrien.

Turkiet vill sätta in marktrupper i Syrien. Turkiet vill att en stor internationell styrka deltar i insatsen. Turkiet är medlem i Nato. USA vill ändå inte delta i något markkrig i Syrien, fastän USA precis som Turkiet vill fälla Syriens president Bashar al-Assad från makten.

Den syriska regeringens styrkor är nu bara 20 kilometer från Turkiets gräns. Turkiet kämpar mot den syriska regeringens styrkor. Ryssland för sin del stöder den syriska regeringen och dess styrkor.

De syriska regeringsstyrkorna har kunnat ta sig fram med hjälp av stödet från de ryska stridsplanen. Ryssland är för president al-Assads styre i Syrien.

Turkiets president Recep Erdoğan har varnat för att Turkiets tålamod snart är slut. Erdogan har sagt att det internationella samfundet måste hjälpa Turkiet att fälla regeringen i Syrien och få bukt med terrororganisationen IS.

1 svar på ”Turkiet varnar Ryssland”

  1. Ett märkligt perspektiv på vem som har rätt att vara 20 km från gränsen. Gör en jämförelse om man skriver att svenska regeringsstyrkor är nu bara 20 km från gränsen till Finland. Vilken rätt har Turkiet att invadera ett grannland?

    Svara

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)