Unga i USA marscherade mot vapen

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 28.03.2018

Hundratals tusen människor i USA kräver nu att vapenagarna ska ändras.

På lördag förra veckan ordnades många stora demonstrationer i USA. Demonstranterna krävde att landets vapenlagar ändras och blir strängare.

I USA är det lätt att köpa många slags vapen. Det har skett många masskjutningar i USA de senaste åren. Många masskjutningar har skett i skolor. Då har en person tagit sig in i skolan och börjat skjuta på människor där. Därför är de unga extra arga.

De unga kräver att man inte längre ska få köpa vapen lika enkelt som idag. De unga protesterar också mot organisationen NRA. Det är en amerikansk organisation som jobbar för att alla ska ha rätt att köpa och bära vapen.

Demonstrationerna började i delstaten Florida i februari. Där hade skett en masskjutning där 17 människor hade dött. Det var eleverna i skolan som började protesten som kräver att vapenlagarna ska bli strängare. Nu har proteströrelsen spritt sig till många delar av USA.

I lördags ordnades demonstrationer i många städer. Demonstranterna marscherade under slagorden March for Our Lives, alltså marsch för våra liv.

Källa STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)