USA:s första dam är populär

Text: Petri Kiuttu, källa HS
Foto: Wikimedia
Artikel publicerad: 24.05.2016

Den amerikanska presidentens fru Michelle Obama har blivit en favorit. Under den tid Obama har varit president har hon blivit allt populärare.

USA väljer ny president den 8 november. Det är bara drygt ett halvt år dit. Barack Obama som har regerat i två perioder har igen blivit populärare. Den demokratiska presidentens fru, Michelle Obama, är ändå populärare av de två. Michelle Obama sägs vara en intelligent och slagfärdig kvinna. Hon har humor och vet vad som väntas av henne. Hon är utbildad till jurist vid det kända universitetet Harvard.

Åsikter och stil Som värdinna i presidentens residens Vita huset i Washington har Michelle Obama blivit en stilikon. Amerikanerna tycker om att landets första dam klär sig färggrant och stiligt.

Michelle Obama har fört kampanjer mot barnfetma. Hon är för närmat och hon stöder lands krigsveteraner.

Amerikanerna gillar att landets första dam modigt berättar vad hon anser.

Obama är den första färgade presidenten i USA. Det finns de som tror att Michelle Obama ger sig in i politiken i något skede. Också USA:s tidigare president Bill Clintons fru Hillary Clinton gjorde det. Hillary Clinton försöker nu bli demokraternas presidentkandidat i hösten val.

Också Michelle Obama har alla möjligheter att klara sig i politiken. Hon är bara 52 år gammal. Presidentparet har ändå sagt att Michelle inte ska ge sig in i politiken.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)