Finnair inhiberade alla flyg till Tel Aviv i Israel

Text: Petri Kiuttu, källa Yle
Foto: Lehtikuva /Heikki Saukkomaa
Artikel publicerad: 12.10.2023

Det finländska flygbolaget Finnair har inhiberat alla flyg till Tel Aviv i Israel. Alla flyg fram till slutet av mars är inhiberade.

Finnair flyger inte till Israel på grund av hur det just nu är i Israel. Finnair säger att för dem är säkerheten viktigast.

Förra veckoslutet anföll den islamistiska organisationen Hamas Israel. Efter det har Israel bombat Gaza och förbereder nu krig.

Också andra flygbolag har ställt in flygavgångar till Israel. Också resebyrån TUI har inhiberat alla resor till Israel. Finländska Toiviomatkat ordnar ändå ännu semesterresor till Israel.

Finlands utrikesministerium hoppas att finländare inte ska resa till Israel. Utrikesministeriet säger att över 1 000 finländare är i Israel. En del finländare bor där, andra är på semesterresa.

Utrikesminister Elina Valtonen berättade på onsdagen att Finland ordnar ett evakueringsflyg för finländska medborgare. Finska staten hjälper alltså finländare att komma bort från Israel och de palestinska områdena med evakueringsflyget. Den här evakueringen ordnas de närmaste dagarna.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)